A pályázatról

A projektet a Győr-Moson-Sopron Megyei Gyermekvédelmi Központ és az Emberhalász Misszió Alapítvány konzorciumi formában valósítja meg.

A projekt elsősorban a szerhasználat megelőzését és visszaszorítását célzó prevenciós szemléletformáló programokból áll, amelyek megvalósítása hozzájárul a gyermekvédelmi szakellátásban ideiglenes hatállyal elhelyezett, nevelésbe vett gyermekek, utógondozói ellátásban részesülő fiatal felnőttek szerhasználatának megelőzéséhez, visszaszorításához. A projekt tartalmaz további speciális programokat is, amelyek hozzájárulnak a nevelőszülőknél nevelkedő gyermekek és utógondozói ellátásban részesülő fiatal felnőttek vonatkozásában a nevelőszülői készségek fejlesztéséhez, a szülők és családok bevonásával erősítik a családi rendszert, a nevelőszülők szerepét.

Hangsúlyt kapnak a továbbképzések, felkészítések, amelyeken keresztül növelhető a nevelőszülői hálózatokban, gyermekotthonokban, területi gyermekvédelmi szakszolgálatokban dolgozó szakemberek szakmai tevékenységeinek hatékonysága. Az operatív szintű beavatkozásokat módszertani fejlesztések egészítik ki: gyermekvédelmi ellátórendszer egyes ellátási formáihoz kapcsolódó felmérések, kutatások, amelyek a szenvedélybetegség megelőzése érdekében az ellátórendszer fenntartható, hatékony megelőzési rendszerének kialakítását segítik elő.

A projekt megvalósításának kezdete: 2017. év 11. hó 01. nap
A projekt megvalósításának befejezése: 2019. év 10. hó 31. nap


A pályázatot megvalósító team:
Projektmenedzser: Bojtosné Tripolszki Margit
Szakmai vezető: Háromszéki Ildikó
Szakmai asszisztens: Siriánné Kovács Krisztina
Pénzügyi vezető: Djilali-Saiah Gabriella
Pedagógiai szakértő: Bagarus-Erdélyi Zsuzsanna
Testnevelők: Dányi-Hegyi Diána, Papp Ivett
Pszichológus: Benczéné Tímár Irén